Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Kazımkarabekir ilçesindeki ziyaretleri sırasında, vatandaşlarla pekmez kaynattı, elma topladı.
Beraberindeki daire amirleriyle birlikte Kazımkarabekir ilçesini ziyaret eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, Kaymakamlık ziyaretinin ardından pekmez kaynatan vatandaşlarla görüştü.
Pekmez üretenlere kolaylıklar dileyen Vali Işık, vatandaşların davetini kırmayarak bir süre pekmez kaynatma işlemine de katıldı. Üzümlerin pekmeze dönüştürülme sürecini de dinleyen Vali Alpaslan Işık, ürünlerinin bereketli olması temennisinde bulundu.
İlçe ziyaretleri sırasında bölgedeki fasulye bahçesinde yapılan hasada ilişkin bilgi alan Vali Işık, yine aynı bölgedeki elma bahçesinde incelemelerde bulundu.
İŞÇİLERLE ELMA TOPLADI
Elma bahçesinde işçilerle bir süre sohbet ederek, onlarla birlikte ağaçtan elma toplayan Işık, Karaman’ın elma yetiştiriciliğinde ülke genelinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.
Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın gerçekleştirdiği ziyaretlere, Kazımkarabekir Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş ve İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun eşlik etti.