Türkiye Nasıl Bir Ülke? (2)

Türkiye Nasıl Bir Ülke? (2)
Yayınlama: 10.08.2021
A+
A-

Yazımızın ilkinde Ülkemizin coğrafi konumu sayesinde sahip olduğu fırsatları ve avantajları aktarmaya çalıştık. Devamında Dünya da durmuş olarak tasvir edebileceğimiz bir trenin lokomotifine nasıl geçebileceğimize dair önerilerde bulunmak istediğimi anlattım ve bu yazıda ise önerilerimi paylaşacağım.Türkiye Cumhuriyeti Devleti

1- Hükümeti tarafından yapılacak politikalar sayesinde olabilir.

  • Hükümet bu politikalara başlanmadan önce vatandaşla beraber arasında sıkı bir bağ ve iletişim oluşturması gerektirmektedir. Çünkü bu süreçte alınabilecek her darbe soğumaya ve ideallere olan bağlılığı etkileyebilecek potansiyele sahip olabilir.

Bağlılığın sağlanabilmesi için öncelikle halka yeni bir döneme girildiğini belirtici çalışmalar yapılmalı. Girilen süreç sonunda bizi bekleyen huzur ve refah dönemiyle ilgili vatandaşa hitap edecek çalışmalar yürütülerek anlaşılması sağlanmalı.

Geçmiş dönemden dersler alınarak sürecin sekteye uğramaması maksadıyla gerektiği kadar şeffaf ve birlikte bir süreç ilerleyeceğine dair mesaj verilmeli. Bu ilk adımlar gerçekleştikten sonra çalışmalara başlanmalı.

  • Bahsedilen çalışmalar sağlanmadığı takdirde veya bir önceki yazıda (Tıklayınız) belirtilen lokomotife binmek için hiç çaba gösterilmediğinde oluşabilecek durumlar:

Halkın güveni kaybedildiği için süreç başlarken destek veriyor gibi gözüken halkın destek vermeyeceğinden emin olabilirsiniz. Çünkü vatandaş olağanüstü bir durum olmadığı zamanlar haricinde mücadeleye girmez, iktidar değişikliğine gider. Çünkü mevcut durumda aldığı hizmetler yetersiz geldiği için vatandaş oto kontrol durumuna geçerek idaresini daha iyi hizmet verme potansiyeli olanı destekler veya bazen de eski iktidarı cezalandırmak için bu yolu seçer.

Kendisi kontrole geçtiğinde gözünü açar ve görmezden geldiği şeyleri görür hale gelerek durdurulması zor bir hale gelir ve oluşturduğu bu enerji sayesinde toplu halde hareket etmeye başlayarak yönetici kesimi tarafından anarşist ayaklanma olarak adlandırılacak, halk tarafından ise eylem veya türevi isimler konularak halk güçlü bir topluluk olarak bir araya gelmiş olur.

İşte burada ikinci seçeneğe geçiyoruz. Millet kısmına. Eğer ki iktidar üzerine düşen görevi yerine getiremezse halk istemli ve istemsiz olarak eş zamanlı hareketlenmeye başlayacak.

2- Millet artık yeni bir döneme girebilmek için örgütlenmeye başlayacak.

A: Halk ilk aşamada yasal protesto hakkını kullanarak hiçbir aykırılığa başvurmadan isteklerini dile getirecektir.

Bu istekleri iktidar tarafından dinlenip dikkate alındığı süreç boyunca bu hareketlilik daha fazla büyümeden dağılacaktır ve bu sayede iktidar halkın desteğini hissedecektir.

B: Halkın dikkate alınmadığı aksi bir halde protestolarda izleme ve güvenlik maksadıyla bulunan güvenlik güçlerinden veya halk içerisinden aykırı bir durum meydana geldiğinde artık protestolar normal seyrinde ilerlemeyerek istenmeyen davranışlar, eylemler ve hareketler meydana gelerek iç karışıklıklar yaşanacaktır.

Olaylar bu noktaya geldiğinde yollar ikiye ayrılır.

  1. Halk bu ayaklanmada dışarıdan gelen kışkırtmalara ve aykırı davranışlara kulak asmadan verdiği mücadele sonucu galip gelir ve yeni bir düzen oluşumu için kendi içinden lider çıkarır.
  2. Halk bu ayaklanmada dışarıdan gelen kışkırtmalara ve aykırı davranışlara karşı çıkamazsa bu iç karışıklık sonu gelmez şekilde devam ederek bizi bize kırdırarak elde edemediklerini elde edecekler. Sonunda istediklerini başa getirerek yüz yıldır elde edemediklerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetinin yetersiz politikaları sonucunda elde etmiş olurlar..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.