“Terörü Finanse Eden de Yön Veren de Batı’dır”

“Terörü Finanse Eden de Yön Veren de Batı’dır”
Yayınlama: 23.10.2021
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terörü finanse eden de teröre güç veren, yön veren de Avrupa’dır, Batı’dır. Bunun maliyetini, mücadelesini yaşayan biziz ama suçladıkları Türkiye” diye konuştu.

Hak-İş Konfederasyonu’nun 46. yaşını kutladığı Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Soylu, Batılı ülkeleri eleştirerek, vekaletler savaşı” diye tarif edilen yeni bir savaş modeli olduğunu, küresel terör örgütlerinin üretildiğini söyledi. 

Bakan Soylu, Türkiye’nin yaşanan karmaşadan kendisini izole etmek için çaba harcadığını belirtti.

“BÜTÜN SORUNLARI DOĞU’YA YIKIYORLAR”

Türkiye’nin de bulunduğu coğrafyanın ateş çemberine döndürüldüğünü ifade eden Soylu, Batı’nın tüm sorunları Doğu’ya yıkma politikası yürüttüğünü dile getirdi.

Göç konusuna değinen Soylu, son 5 yılda 2 milyon 350 bin kişinin doğu ve güney sınırlardan Türkiye’ye girişinin engellendiğini, 1 milyon 150 bin kaçak göçmenin yakalandığını bildirdi.

Terörle mücadeleye de değinen Bakan Soylu, “Batı, terör örgütünü destekler mi? Sözde desteklemez ama Amerika dahil, Fransa dahil PKK, PYD terör örgütünü binlerce tırlık malzemelerle, kurdukları karargahlarla, yeni verdikleri silahlarla… Son 10 günde dört AT-4 ele geçirdik. Helikopter düşürür, karşıdaki her türlü imhayı sağlayabilir” ifadelerini kullandı.

TERÖRİST SAYISI 180’İN ALTINA DÜŞTÜ

Tunceli’de yaptığı ziyaretleri ve incelemeleri anlatan Bakan Soylu, o bölgede 2016’nın sonunda 570 teröristin bulunduğunu, şu anda bu rakamın 21 olduğunu belirtti.

“Şimdi Türkiye’de teröristler 180 sayısının altına düştü. Burada büyük bir mücadele veriliyor” diyen Soylu, terör örgütüne bu yıl katılan kişi sayısının 46 olduğunu bildirdi.

Bakan Soylu, Türkiye’nin PKK’yı, DEAŞ’ı, FETÖ’yü önemli ölçüde kontrol altına aldığını ve etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Batı’nın göç konusundaki tutumunu eleştiren İçişleri Bakanı Soylu, “Biz kimsenin hesap edemediği, aklının ermediği maliyetin sorumlusu değiliz. Biz kimsenin de kaçak göç bekçisi değiliz. Bu göçmenler Batı’ya ve onların ülkesine gitmek istiyorlar. Onlar niye istemiyorlar?” diye konuştu.

“APO’YU DA ÇIKARMAMIZI İSTERLER”

Bakan Soylu, 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala’ya ilişkin açıklamasını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hukukun üstünlüğünden bahsedenler, dönem dönem ‘Hukuka müdahale etmeyin. diyenler de bizi eleştirenler de bunlar. Siz ne pervasız, edepsizsiniz. Türkiye’ye 10 tane büyükelçi ‘Şu adamı çıkarın, şu adamı şöyle yapın’ diyecek. Yarın bizden Apo’yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Yarın 6-8 Ekim olaylarının faili, yönlendiricisi, PKK’nın oyuncağı, gurur duyduğu Selahattin Demirtaş’ı da çıkarmamızı isteyebilirler.”

Mali Eylem Görev Gücü’nün Türkiye’yi gri listeye alma kararını eleştiren Soylu, “Bu kararın haklı ve yerinde bir karar olmadığını, bizatihi siyasi karar olduğunu hep birlikte biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, “Terörü finanse eden de teröre güç veren, yön veren de Avrupa’dır, Batı’dır. Bunun maliyetini, mücadelesini yaşayan biziz ama suçladıkları Türkiye” diye konuştu.

“KİMSEDEN TALİMAT ALMADIK”

Kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesi kapsamında da 100 şahıs ve 135 kuruluşun mal varlıklarının dondurulduğunu anlatan Bakan Soylu, şöyle konuştu:

“Bu kararlar, Avrupa’da bu konuda alınan kararların toplamından fazladır. Bir eksiğimiz vardı, Osman Kavala’yı serbest bırakmadık, Demirtaş’ı serbest bırakmadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden talimat almadık, onların PKK/PYD’sine Suriye’de fırsat tanımadık. Eksiğimiz bu. Bir de LGBT’yi aile yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa sevk etmesin, ülkemizin ahlakını bozmasın diye engelledik.”

Bakan Soylu, Türkiye’nin alt edilebilecek ülke olmaktan çıktığını, 2023’ten sonra atılacak güçlü adımlardan ve Türkiye’nin sadece etrafındaki coğrafyaya değil, dünyaya sözünü geçirebilecek ülke olmasından korkulduğunu sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.