Örnek Kaymakam Kızların da Hayali Oldu

Örnek Kaymakam Kızların da Hayali Oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.11.2021
161
A+
A-

Diyarbakır Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı vatandaşlarla bire bir diyalog kurarak oluşturduğu aile ortamında sorunları çözerek, kız çocuklarının da hayallerinin gerçekleştirmesine destek oluyor.

Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, farklı bir yönetici profili çizerek, yaklaşık 1,5 yıldır görev yaptığı ilçede “devlet-millet kaynaşmasının” en iyi örneklerinden birini sergiliyor.

*Kız çocuklarının hayal kurmasını ve hayalleri olmasını sağlayan Kaymakam Büyüknalçacı, çocukların iç dünyasına ise onlara çizdirdikleri resimlerle inmeyi başararak, çocukların aile içinde yaşadıkları sorunlara çocukların yaptıkları resimlerle ulaştı.

“KIZLARIMIZIN HAYALİ OLDUK”

Yaptığı çalışmaları anlatan Büyüknalçacı, “Kız çocuklarımız hayal kuramıyordu. Beni ve yanımdaki kadın yöneticileri görünce, kızlarımız hayal kurmaya başladı. Artık kaymakam, hakim, savcı, doktor, polis, asker olmayı isteyen kızlarımız var. Biz kızlarımızın hayali olduk, hayal kurmalarını sağladık. Ne yazık ki, halen süregelen kızların erken yaşta evliliklerinin önüne geçmek için mücadele ediyoruz. Beni karşılarında gördüklerinde ‘bir kadın da kaymakam olurmuş’ diyorlar. Bununla ilgili iç dünyalarında hayaller kuruyorlar” diye konuştu.

İlçede görev yapan ve kadınlardan oluşan savcı, hakim, polis, asker, doktorları kırsal alandaki ve ilçedeki kızları bir araya getirdiklerini kaydeden Büyüknalçacı, “Bizleri tanıyan kızlarımız artık, ‘ikinci hanım olup rahat edeyim’ düşüncesinden çıkıp daha güzel hayaller kurmaya başladılar” dedi.

RESİMLER TEK TEK İNCELENİYOR

Resim, Türkçe ve rehber öğretmenlerini bir araya getirdiklerini, öğretmenler vasıtasıyla ilçenin nüfusunun yüzde 85’ine ulaşabildiklerini kaydeden Kaymakam Büyüknalçacı, şunları kaydetti:

“Resim öğretmenlerimizin çocuklara yaptırdığı resimleri tek tek inceliyoruz. Bu yöntem sayesinde, evde yasa dışı bir şey mi oluyor, evde çocuk şiddete mi, istismara mı uğruyor öğreniyoruz. Ailenin bir maddi yardıma ihtiyacı var mı bunu da öğrenebiliyoruz. Sosyal problemi çözme açısından çok önemli uygulamayı, Diyarbakır hatta bölgede ilk ben hayata geçirdim.

Öğretmenlere çocuklara ‘oğlum’ ya da ‘kızım’ diye hitap etmemelerini, isimleri ile hitap etmeleri yönünde talimat verdim. Onlar zaten birilerinin oğlu ya da kızı. Birey olduğunu anladığı ilk yer devlet olsun dedik. Çünkü çocukların devlet ile karşılaştıkları ilk yer okullardır. 

Öğretmenlerden oluşan bir komisyon kurarak, LGS ve YKS’ye hazırlanan çocuklar için sorular hazırlayıp, onları sınavlara hazırlıyoruz. Pandemi döneminde çocukları ilk kez tiyatro ve sinema ile tanıştırdık. Zamanla aileler de gelmeye başladı. Devlet ve vatandaş bu sosyal aktivitelerle kaynaştı. Küçük bir ilçeyiz ama büyük bir aile olduk.”

KÜRTÇE ÖĞRENİYOR

“Kürtçe öğreniyorum. Bunun nedeni de karşı tarafın duygu ve düşüncelerini ve taleplerini daha iyi anlamak” diyen Büyüknalçacı, “İlçede kurduğum kadın kooperatifine, başkanı olduğum Çınar İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı da üye yaptım. Böylece Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdim. Vakıf üye olduğu için kadın kooperatifine benden sonra da gelecek yönetici de destek verip ayakta tutmak zorunda kalacak. Kadın kooperatifini ileriki dönemde, büyük firmalara ürün hazırlayacak şekilde büyütmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaymakam Büyüknalçacı, “Bakanlığın ilçeye yaptıracağı gençlik merkezinde yer alan kapalı havuzda, beden derslerinde çocuklara yüzme eğitimi vereceğiz. Hem çocuk kafasını dağıtacak, hem de buradan Türkiye’yi temsil eden iyi yüzücülerin çıkacağına inanıyoruz” bilgisini de sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.