Adana Seyhan Belediyesi, 2017 yılında ilçeye bağlı 800 haneli Zeytinli Mahallesi’nin 100 metre uzunluğundaki bağlantı yolunu özel bir şirkete sattı. 4 yıl boyunca yolun kullanılmasına izin veren şirket, ekim ayında moloz döküp yolu kapattı. Zeytinli Mahallesi muhtarı, belediyenin görevinin yol kapatmak değil açmak olduğunu belirterek tepki gösterdi.
Seyhan Belediyesi, 22 Aralık 2017’de encümen kararıyla Zeytinli Mahallesi’nin Adana-Tarsus kara yoluna bağlantısındaki 100 metre olan giriş yolunu, sağ ve sol kısmındaki arsanın sahibi olan özel şirkete sattı.
Satış tarihinden itibaren 4 yıl boyunca mahallelinin yolu kullanmasına izin veren şirket, geçen ekim ayında arsaya, arıtma tesisi inşaatı başlatıp mahalle yoluna moloz döktü.
Zeytinli Mahallesi sakinleri ise yolun kapanmasıyla birlikte 4 kilometre ilerideki başka bir yolu kullanmak zorunda kaldı.
Satılan yolun 1952’den beri kullanıldığını belirten Zeytinli Mahallesi Muhtarı Cevdet Koç, yolun parsellere dahil edilip satılmasının doğru olmadığını söyledi.
AMBULANS MAHALLEYİ BULAMIYOR
Muhtar Koç, belediyede yol satışını yapan kişilerin yargılanması gerektiğini öne sürerek, “Belediyenin çok büyük bir hatası var. Belediyenin görevi yol açmaktır, yol kapatmak değil. Belediyenin bu sorunu ivedi şekilde çözmesi gerekiyor. Daha önce hiçbir belediyenin yol sattığını duymadım” dedi.
Mahallede ikamet edenlerin tamamının mağdur olduğunu dile getiren Koç, “Mahallemizin 4 kilometre gerisinde ve 3 kilometre ilerisinde başka bir giriş yolu var. Adana’dan gelenler 4 kilometre fazla yol giderek evlerine ulaşabiliyor. Herkes çok zor durumda. Mahallemize girebilmek için ana yoldan 100 metre gitmek yerine 4 kilometre yol gidiyoruz. Navigasyon üzerinden geldiğiniz zaman sizi kapanan yola yönlendiriyor. Bu durumdan dolayı mahallemizde sağlık problemi yaşandığında ambulans mahalleyi bulamıyor. Bu da hastamıza geç müdahale edilmesine neden oluyor. Buradan valimize, milletvekillerimize ve belediye başkanımıza sesleniyorum, buraya bir çare bulunsun. Mahalleli olarak zor durumdayız” diye konuştu.
21. YÜZYIL’DA BÖYLE BİR SORUN…
Mahalle sakinlerinden Tamer Ulular (65) ise “Öğrencilerimiz yol kapalı olduğu için velileri olmadan gidip gelemiyor. 3 kilometrelik başka bir yol var ancak orada metruk binalar var. Kimliği belirsiz kişiler oraları kullanıyor. Güvenli bir yer değil. Mahallemize yeni yol açmadan eski yolumuzu iptal ettiler. 21’inci yüzyılda bu sorunları yaşıyoruz'” diye konuştu.
Toplu taşıma araçlarının da mahalleye girmediğini anlatan Hülya Albayrak da “Dolmuş ve belediye otobüsleri yol kapalı olduğu için mahalleye girmiyor. Çok mağdur durumdayız. Öğrencilerimiz okula giderken zorlanıyor” dedi.