Erzurum’un Karaçoban ilçesinde iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı, ilçe jandarma komutanı ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barış yolunu seçtiler.
Aralarında daha önceden de husumet bulunan ve geçen bıçaklı kavgada bir kişinin ölümünün ardından iki aile arasındaki gerilim, ilçe protokolü tarafından sonlandırıldı.
İlçe Kaymakamı Tahir Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özgür Tek ve kanaat önderlerinin girişimleri ve yoğun çabaları sonucu Sevo ile Akko aşireti üyeleri ikna edilerek barış sağlandı. Kopal Mahallesi’nde ikamet eden Yaprak ve Akdağ aileleri için mahalle taziyevinde barış töreni düzenlendi.
Burada bir araya gelen iki aile üyeleri, Kur’an-ı Kerim’in altından geçtikten sonra tokalaşarak husumeti sonlandırdı.
Kaymakam Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, bundan sonra husumet olmamak üzere konuyu kapattıklarını ve kardeşçe hep birlikte yaşayacaklarını söyledi.
BAYRAM HAVASI GİBİ
İlçe Müftüsü Halil İbrahim Koç, istenmeyen bir olaydan dolayı husumet ve “kan davası” oluştuğunu anlattı.
Yaşanan olayın barışla sonuçlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Koç, “Bir husumet ve kan davası oldu ama elhamdülillah ilçemizin büyükleri ve ileri gelenleri gelip yardımcı oldular. Barış sürecinin sağlanması için çaba harcadık. Bugün de bayram havası yaşıyoruz. Beldemizde şu anda güzel bir hava var. İnsanlar rahat bir şekilde dükkanlarına gidebiliyor. İnşallah bugünden itibaren çocuklar okullarına gidebilecek, herkes camilere rahat bir şekilde namaz kılmak için gelecek ve ibadetlerini yapabilecekler.” diye konuştu.