İstanbul 9°C
Yağışlı
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Müze Müdürlüğü tarafından yürütülen Kutsal Havariler Kilisesi kazı çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali Doğan, Arsuz Arpaçiftlik Mahallesinde bir portakal bahçesinde yapılan kazı sonucu bulunan, Geç Roma Dönemine ait Kutsal Havariler Kilisesinde ki kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Doğan, “Hatay Kadim tarihiyle adeta bir açık hava müzesi olarak niteleyebileceğimiz şehir, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasından dolayı bir dünya kentidir. Bu değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak için yapılan çalışmaları hassasiyetle takip ediyoruz” dedi.
Yapılan incelemede Vali Rahmi Doğan’a Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Kazıdan Sorumlu Arkeolog Ömer Çelik’te eşlik etti.