Malatya’nın Darende ilçesinde kütüphaneye ulaşamayan öğrencilerin istediği kitaplar evine kadar götürülerek teslim ediliyor.
Darende Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, ilçe yerleşim birimlerindeki hane ziyaretlerini sürdürüyor. Türkoğlu’nun hane ziyaretleri sırasında engelli Derya Talan, kitap isteğinde bulundu.
Kaymakam Türkoğlu, talimat vererek Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi’nden Derya Talan’ın isteğinin yerine getirilmesini sağladı. Kütüphane Müdürü Nevin Eryılmaz Doğan ve beraberindeki görevlilerce engelli gencin kitap talebi yerine getirildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, “İlçe kütüphanemize ulaşmakta zorluk yaşayan vatandaşlarımız için başlattığımız bu uygulama ile okumak istediğiniz kitapları evlerinize getiriyoruz. En büyük engel sevgisizliktir” sözleriyle bu güzel uygulamanın hizmetkarı olduklarını ifade etti.