Artık Kepenk Kapattıramıyor, Terör Örgütü PKK’dan Kurtulmak İçin Kepenk Kapatılıyor

Artık Kepenk Kapattıramıyor, Terör Örgütü PKK’dan Kurtulmak İçin Kepenk Kapatılıyor
Yayınlama: 28.07.2022
A+
A-

Küresel emperyalizmin oyuncağı terör örgütü PKK’nın insanları nasıl aldattığının gün yüzüne çıkmasından sonra, artık terör örgütü değil, PKK’ya karşı kepenk kapatıyor. Terör örgütünün ailelerinden kopardığı çocukları için Türkiye’de değişik illerde protestolar sürerken, Halep’in Münbiç beldesindeki esnaflar da YPG/PKK’nın sivil ve çocukları zorla silah altına almaya çalıştığı uygulamalara büyük tepki gösterdi.

Suriye’nin Halep ilinde, terör örgütü YPG/PKK işgalinde bulunan Münbiç’teki esnaf, örgütün sivilleri alıkoyarak zorla silahlı kadrosuna katma uygulamasını protesto etmek için kepenk kapattı.

Sosyal medya üzerinden aşiretlerce yapılan kepenk kapatma çağrılarına ilçe merkezindeki esnafın tamamına yakını karşılık verdi.

Terör örgütü YPG/PKK’nın Münbiç’te gençleri alıkoyarak zorla silah altına alma uygulamasına karşı çıkan esnaf, kepenk indirerek örgüte tepki gösterdi.

Münbiçli esnaf, daha önceki yıllarda da kepenk kapatarak örgütün bölge halkına karşı uyguladığı eylemleri protesto etmişti.

Nüfusunun yüzde 99’u Arap olan Münbiç’teki terör örgütü YPG/PKK, dayatmalarıyla sivil halkı canından bezdiriyor.

YPG/PKK’nın, gençleri “zorunlu askerlik” adı altında zorla silahlı kadrosuna katma uygulamasına karşı çıkan Münbiç halkı da zaman zaman gösteri düzenliyor.

Terör örgütü, genç kız ve erkekleri bir yıl civarında sürelerle sözde “zorunlu askerlik” adı altında alıkoyuyor.

Kamışlı, Malikiyye, Dirbasiye, Haseke, Rakka ve Deyrizor bölgelerinde Arap çocukları ve gençleri bu şekilde zorla kadrolarına katıyor.

Münbiç halkına taleplerini kabul ettirmek için baskılar uygulayan terör örgütü, iç savaş öncesi nüfusu 1 milyonu bulan ilçede halkı, tekelinde tuttuğu yakıttan da mahrum bırakıyor.

ABD SÖZÜNÜ TUTMADI

Halep’in Münbiç ilçesi, Ağustos 2016’dan bu yana YPG/PKK’nın işgalinde bulunuyor. ABD, ilçenin DEAŞ’tan temizlenmesinin ardından YPG/PKK’lıların Münbiç’i terk edeceği sözünü vermişti.

Washington yönetimi, taahhüdünü yerine getirmezken Türkiye ve ABD, Haziran 2018’de Münbiç yol haritasında uzlaşmıştı ancak ABD’nin oyalamaları nedeniyle yol haritası tamamlanamamıştı.

Rusya da Ekim 2019’da Türkiye ile Barış Pınarı Harekatı sırasında vardığı mutabakatla terör örgütünü Münbiç’ten çıkarmayı taahhüt etmişti. Ancak ilçede işgalini sürdüren YPG/PKK, yuvalandığı mevzilerden Suriye Milli Ordusu cephe hatlarına sızma girişimlerini, sivil yerleşimlere top ve roket saldırılarını sürdürüyor.

ÖRGÜTÜN MASKESİ DÜŞTÜ

Münbiç’te esnafın terör örgütü YPG/PKK’ya tepkisi, sadece bu beldeyle sınırlı değil. 

Özellikle 15 Temmuz 2016’dan sonra büyük darbe vurulan örgüt, kullanacağı savaşçı bulmakta oldukça zorlanıyor.

Suriye ve Irak’ın belli bölgelerinde terör örgütü YPG/PKK’ya çocuk kaçırma, alıkoyma tepkisi son yıllarda daha da yüksek sesle dillendirilir oldu. FETÖ zamanında gösterilen tavizler nedeniyle şehirleri, ilçeleri, beldeleri, aileleri baskı altına alabilen terör örgütü, Türkiye’nin içeride ve dışarıda yürüttüğü operasyonlar sonrası artık dar bir alana sıkıştı.

Diyarbakır annelerinin başlattığı Van, Muş gibi illerde de sürdürülen Türkiye’deki eylemler, terör örgütü YPG/PKK’nın çocuklarını zorla alıkoyarak veya kandırarak ellerine silah verdiği Avrupa ülkelerinde yaşayan aileler tarafından bile tepki çekti.

Bugün Türkiye’de, Türkiye’nin güneyindeki sınırlarda terör örgütü YPG/PKK’nın amacının hemen hemen herkes farkında, sadece farkında olmayan ABD ve Batı.

Bu açıdan bakıldığında Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusundaki çekinceleri, ABD ve Batı’ya “terör örgütüne destek” konusundaki kararlığının bir göstergesi. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinin olması gereken kriterler dahilinde kabul edilmesi ve Türkiye’nin net tavrı, sadece bu iki ülkeye değil, hem NATO, hem ABD, hem NATO üyesi ülkelere sert bir mesaj da içeriyor.

Neşat Ergül

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.