Bir Vali ve Bir Kaymakamı Hedef Alan Yalan Haber

Bir Vali ve Bir Kaymakamı Hedef Alan Yalan Haber
Yayınlama: 05.02.2020
A+
A-

Bugün Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan Saygı Öztürk imzalı haber ve köşe yazısında Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile birlikte Kars Akyaka Kaymakamı Nur Sevinç Özbek hedef alınmış gibi yapılarak yıpratılmak istendi.

Tunceli hakkında yayınlanan haberde öncesinde Kızılay’ın yapmış olduğu yardımdan söz edilip Tunceli’de bir vakıf tarafından inşa edilen yurda Kızılay yardım yapmaya davet edilirken araya Vali Tuncay Sonel’i de sıkıştırmak istemişler.

Lakin devletimizin valilerini tanımadıkları için böyle kate kulle işlere malzeme yapamayacaklarını kavrayamamışlar.

YAZI:

Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı 30 yıl önce kuruldu. Son önemli projeleri ise Tunceli-Munzur Üniversitesi’ne yaklaşık 500 metre uzaklıkta 330 kişilik kız yurdunu, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun belirlediği standartlara göre yaptırmaktı. Yurdun, 2018 yılında kaba inşaatı bitirildi. Bitirildi ama vakıfta da para bitti. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, kendisinden destek isteyen vakıf yöneticilerine, “Siz en iyisi yurttan vazgeçin, projeyi değiştirip turizm amaçlı olarak birine kiraya verin” önerisinde bulundu. Peki vali bey kızlarımız ne olacak? Kendisine sormak istedim ama vali beye ulaşamadım.

**

Yazısının sonunda Saygı Öztürk “Vali beye sormak istedim ulaşamadım” demiş. Tunceli’de vali beye her an ulaşan Tunceli halkını bir kenara koyalım, ülkemizin her yerinden insanlar Vali Sonel ve diğer valilerimize ulaşırken kendisi ulaşamamışsa hatayı geçmişinde ve kendisinde aramasında fayda var.

KAYMAKAM HANIM ÜZERİNDEN ESKİ BAKANA SALDIRI

Saygı Öztürk yazısında bir ara başlıkla eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ı yıpratmak isterken burada Akyaka Kaymakamı Nur Sevinç Özbek’i ve eşini mağdur gibi göstererek köşesini doldurmuş.

Olay:

Kars’tan Ankara’ya gelecek uçağın yolcuları arasında bir ilçenin kadın kaymakamı ve eşide vardı. Kendilerine uçağın ilk sırasında yer verilmişti. O çift düğünlerini yapmış, balayına gidiyorlardı. Uçağa eski bir bakan geldi. İlk sırada, cam kenarında yani kendisinin oturması gerektiğini düşündüğü yerde başkasını görünce, uçaktaki görevliye, “O koltuğa kimin oturacağını bilmiyor musunuz?” dedi.

Kaymakam hanım ve eş gelen kişinin eski bakan olduğunu biliyorlardı. Eski bakanın, uçak görevlisine sert sözler söylemesi üzerine, hemen oturdukları koltuklardan kalktılar ve arka sıralarda kendilerine yer bulunmasını beklerken, o hemen cam kenarına oturdu. Beyefendi o kadar sinirlenmişti ki kendisinin daha önce hangi görevler yaptığını bile sıraladı. Kesin, bu durumu THY yetkililerine de bildirmiştir. Dileriz, o görevlilerin başına bir şey getirilmemiştir.

HANGİ TARAFINDAN TUTSAK ELDE KALIYOR

Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan bu haberleri Fox Tv’de yayına alan İsmail Küçükkaya Ortadoğu’da ki savaşı ve Afrika Kıtasında yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldıracak çözümü sunmanın gururu ile anlatırken hem kaymakam hanım hem eski bakan telefonla bağlanıp olayı yalanlayınca ortada kaldılar.

Kaymakam hanım canlı yayına bağlandığı ve durumu anlattığı kısacık zaman diliminde nezaket çerçevesinde kurduğu cümlelerle hem olayın aslını anlatırken diğer yandan “haberiniz ve iddianız kocaman yalan. Yalanlarınıza beni ve eşimi alet etmeyin” dedi adeta.

Nerden bilsinler devlet terbiyesi alan birisinin kendilerine çerez olmayacağını.

Özetlersek Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve Kars Akyaka Kaymakamı Nur Sevinç Özbek bağcıyı dövme planlarınız için çok büyük gelir

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.